Derfor en SMILE øjenoperation

SMILE Øjenoperation er en helt ny teknik til laserbehandling af øjnene. Den er en videreudvikling og forbedring af tidligere metoder til øjenoperation og har nu nået et niveau, hvor man for alvor kan tale om en moden og gennemtestet behandling.

SMILE Øjenoperationer et mindre kirugisk  indgreb i øjet, der foretages med laser, hvilket sikrer en ekstrem præcision i forhold til indgreb med skalpel. Operationen er lynhurtig overstået og du kan se klart indenfor få timer.

Fordele ved SMILE

Øjenoperations-teknikken SMILE har mange fordele, sammenlignet med både kontaktlinser og andre øjenlaser-teknikker.

  • SMILE er den nyeste state of the art teknologi, men er gennemtestet og videnskabeligt accepteret. Dette betyder at f.eks at den er i brug på tre store offentlige sygehuse i Danmark: Aarhus, Odense og Glostrup.
  • SMILE er skånsom for øjet. Modsat f.eks. LASIK-metoden, hvor der skæres et større hul i hornhinden, hvorved der skabes en såkalt flap, så er indgrebet med SMILE langt mindre og skaber ingen flap.
  • Du kan se klart igen få timer efter operationen. Du må ikke køre i bil hjem fra øjenklinikken, men vi garanterer at dit syn er klart indenfor 24 timer; oftest går der kun få timer. Efter 2 måneder er synet 100% stabilt. Dette er en meget klar forbedring i forhold til tidligere operationsmetoder, hvor der var lange restitutionsperioder efter indgrebet.
  • Der er ingen smerter forbundet med en SMILE øjenoperation. Inden selve indgrebet dryppes øjet med en bedøvende væske, så du mærker intet undervejs. Efter operationen vil du mærke irritation og ubehag i øjet, men ikke decideret smerte.
  • Der er ingen kendte tilfælde af blindhed efter en SMILE operation. Som tidligere nævnt er metoden gennemtestet og bruges af førende hospitaler. Derudover er det udelukkende erfarne og højt kompetente øjenlæger, der foretager disse laserbehandlinger, så du kan roligt føle dig tryg ved at vælge en SMILE øjenoperation.
  • Det har tidligere været en kendt bivirkning ved laseroperationer, at man efterfølgende i en periode led af tørre øjne. Det vil sige mindre tåreproduktion i øjet. Dette er der nu kun en minimal risiko for med SMILE teknikken.

 

Hvem kan behandles?

 

En meget stor del af befolkningen lider af nedsat syn, men heldigvis kan de fleste af dem behandles med SMILE teknikken. Alle voksne og raske mennesker mellem 18 og 45 år kan som udgangspunkt nyde godt af SMILE metoden. Der er dog et krav om, at man har haft stabilt syn (altså at ens plus eller minus ikke har ændret sig) i 2 år.

 

Med SMILE teknikken kan man behandle for både nærsynethed (minus) og langsynethed (plus), samt for bygningsfejl. Det er altså de fleste dårligt seende, der kan få synet tilbage med denne behandling.

Alternativer til SMILE

 

Før SMILE kom til brugte man typisk én af to metoder til øjenoperationer:

 

LASEK – én af de allertidligste teknikker på området. Her fjerner man det yderste af cellelaget på hornhinden. Denne metode er hård ved øjet og har en lang helingstid.

 

FS LASIK – før SMILE, den nyeste teknik og stadig den mest brugte. Her fjernes det yderste lag af hornhinden ikke, men skubbes blot væk, og dermed forkortes helingstiden betydeligt sammenlignet med LASEK.

Skriv et svar