Forny din stue med disse tips og tricks

Synes du også at din stue er begyndt at se kedelig ud? Så er du langtfra den eneste. Rigtig mange går og ønsker, at deres stue så mere indbydende og stilet ud. Men hvor starter man lige, når man ikke har den fjerneste ide om, hvordan man forbedrer stuens indretning.

Der er heldigvis nogle nemme løsninger, der kan hjælpe dig på vej. Vi har herunder samlet nogle nemme måder til at forbedre din stues indretning.

 

Tag et kig på nogle nye tapeter

De største overflader i stuen er dine vægge, og der er derfor rig mulighed for, at skabe forbedringer i indretning herigennem. Der er generelt 2 typer af tapet, som du kan vælge imellem.

Ensfarvet tapet

Langt de fleste ville nok vælge ensfarvet tapet, hvis de skulle have nyt tapet. Nogle vil måske mene at det at skifte tapet fra ensfarvet til ensfarvet, ikke gør den store forskel, men nogle gange er det bare forfriskende med en ny farve på væggene. Hvis man har haft hvid, eller lyse toner tidligere, kan man evt. eksperimentere, med lidt mørkere toner. Man kan også prøve med nogle lidt kraftigere farver, hvis man ikke er bange for lidt farver og en stue der springer i øjnene.

Mønstret tapet

De fleste rynker nok på næsen, hvis du nævner mønstret tapet. Det skal da også siges at mønstret tapet er lidt sværere at få til at virke med resten af stuens inventar. Du kan dog lave fantastisk indretning med mønstret tapet, hvis du har mod på det.

 

Find en lækker sofa

Sofaen er uden tvivl en af hjørnestenene, når det kommer til stuens indretning. Ud over at tage stilling til sofaens design, er det dog også vigtigt at tænke på komforten. Du bør også tænke på sofaens form. Der findes mange forskellige former på en sofa, så sørg for at undersøge de forskellige, så du kan finde den der passer til netop din stue.

Rigtig mange møbelfirmaer har showrooms, hvor du kan mærke efter om en bestemt sofa, er noget for dig. Du kan også søge på nettet og finde en leverandør, der kan levere en lækker sofa, direkte til din dagligstue.

 

Puder – masser af puder

Det er nok mere af en smagssag, men der er få ting der pynter mere i rummet, end en sofa fyldt med lækre sofapuder. Du kan matche med forskellige farver og mønstre, og virkelig komplimentere sofaens design. Du kan også investere i større puder der kan placeres på gulvet, rundt om sofabordet. Det giver en anden slags nærhed og hygge end normale sofa stole.

 

TV

En af de andre hjørnestene i stuen, modsat af sofaen er som regel fjernsynet. Igen kommer denne del af indretningen meget an på behov og forbrug. Nogle ser meget fjernsyn i dagligdagen, mens andre kun ser en film i ny og næ, i weekenderne. Uanset om du hører til i gruppe 1 eller 2. så er der ingen tvivl om at et flot fjernsyn pynter i stuen.

En af de vigtigste ting ved et moderne fjernsyn, er tykkelsen på kanten, samt tykkelsen på selve fjernsynet. Som regel kan de fås i sort, sølv eller hvid.

Flere og flere er begyndt at vælge sølv, fremfor sort, da det er en lidt mere, neutral farve, der passer til flere farver i stuen.

 

Lyd

I forhold til lyd, er et sæt surroundhøjttalere at foretrække, hvis du går meget op i lyd til stuen. Det giver nogle fantastiske filmoplevelser og kan gemmes væk, hvis du ikke ønsker, at højttalerne skal skille sig for meget ud. Investerer du i nogle større højttalere der skal stå ved fjernsynet (soundbar og lignende), så sørg for at de matcher med fjernsynets farve eller design.

Skriv et svar