Hold styr på familiens mindste med en ringeslynge

Hvis du i forvejen har små børn og venter dig endnu et, har du måske en fornemmelse af, at der kan opstå en del kaotiske situationer, hvor de store søskende suser rundt med fjernstyrede biler eller blæser sæbebobler, mens du prøver at børste deres tænder, samtidig med at du vugger den lille til ro. Sådan behøver det slet ikke være. Med en ringeslynge kan du have dit mindste barn tæt på dig og stadig have armene fri til at regere de resterende tropper.

Du kan bevæge dig frit

En ringeslynge er et stykke stof med en ring i to af enderne, som du binder om din og barnets krop. Den lille har rigtig godt af at være tæt på sin mor, og det er rigtig hyggeligt gå rundt med sådan en lille en. Derudover giver ringeslyngen dig en langt større bevægelighed, fordi du både kan bære dit barn og lave andre ting. Så let som ingenting kan du læse lektier med storesøster, mens den lille ny sover hos dig. Med ringeslyngen kan du nemt komme rundt, og det er nemmere at vide, hvornår dit barn er vågent, end når du skal stå musestille og kigge ned under dynen i barnevognen.

Glade større søskende

Når du ikke længer er afhængig af at sidde med den lille hele tiden, undgår du, at dine ældre børn føler sig helt glemte, fordi du ikke har tid til dem. Med ringeslyngen kan du let gå omkring og se deres fodboldkampe, hente dem fra legeaftaler eller gå en tur i skoven. Du slipper for den dårlige samvittighed, og storebror eller -søster vil med garanti synes, at det er supersejt, at den lille kan komme med hen alle steder. På den måde får dine ældre børn et godt forhold til den lille, på trods af at hun eller han måske stadig er i alder, hvor man ikke kan så meget og derved nemt bliver stemtplet som “kedelig” af de større søskende.

Sundt for dig og den lille

En ringeslynge er ikke bare god til at give dit barn en stabil fornemmelse af tryghed, den er tilmed god for både barnets og din fysik. De forskellige stillinger, barnet kan sidde i i ringeslyngen, er med til at styrke muskulatur og forbedre motorikken. Din fysik forbedres, fordi din krop er bygget til at bære på den måde, du gør ved hjælp af ringeslyngen, og derfor er det rigtig godt for dine muskler og led, når du bruger kroppen således. At du bedre kan komme rundt, når du bruger ringeslyngen, gør også, at du uden at tænke over det, får mere motion ind i dine rutiner, og det er naturligvis gavnligt for din krop og dit velbefindende. Når du holder dig i god form og får bevæget dig i dagligdagen, frigiver din krop endorfiner, som gør dig i bedre humør og giver dig mere energi. Dermed har du bedre overskud til at lege med dine større børn, spørge til din mands arbejdsdag og generelt være nærværende i din hverdag.

 

Skriv et svar