Overvej dette inden købet af udendørsspaen

Tænker du på at købe en lækker udendørsspa? Når frostgrader står på menuen, og sneen lægger sig smukt på græsplænen, vil en tur i en flot udendørs spa gøre underværker på humøret. Hermed kan du ligeledes nyde de hyggelige omgivelser i haven og få en lækker, behagelig afslutning på dagen i det klare vintervejr. Spaen er dog også skøn at anvende om sommeren, hvor du har lyst til at forkæle kroppen. I forbindelse med købet af udendørsspaen, er det dog vigtigt, at du overvejer en række punkter. Derfor får du i det følgende en række gode tips til, hvad du skal tænke på, inden udendørsspaen får sin plads på terrassen.

Dybde og karrets tykkelse

Din kommende spa bør være minimum 50 centimeter dyb. På denne måde kan du udnytte spaens massageegenskaber fuldt ud. Hvis du vælger en spa, der ikke er dyb nok, skal du nemlig selv sørge for at lade kroppen synke langt nok ned for at få den dejlige massage. Dette kan give spændinger i kroppen, hvilket er det sidste, man ønsker sig, når afslapningen skal finde sted i den lækre udendørsspa. Husk samtidig på at karret bør være minimum fem mm tykt og med et poleret lag af glasfiber på indersiden. Sørg endvidere for at tjekke glasfiberens finish, der ofte viser, om kvaliteten er høj.

Bund og stativ

Udover spaens dybde og karrets tykkelse, er det ligeledes vigtigt at tænke på spaens bund og stativ. Med hensyn til bunden, findes der forskellige typer. For at bunden skal kunne holde, gælder det dog om at finde en bund med indstøbte akrylkanaler og en massiv plade, der fungerer som forstærkning. Akrylkanalerne sikrer, at du får den dejligste luftmassage fra bunden, men de sørger også for, at der er en bedre dræning de gange, når karret skal tømmes. Vedrørende udendørsspaens stativ findes der også her forskellige typer. Forskellene omhandler dog tit udseendet, så du behøver ikke at bruge lang tid på at finde det helt rigtige stativ. Sørg blot for at stativet er solidt, understøtter hele spabassinet og er lavet af aluminium, idet dette materiale ikke ruster.

Luftblæser og rørsystem

Eftersom luftblæseren er hele grundlaget i udendørs spa, gælder det om at finde en spa med en luftblæser i høj kvalitet, så du kan opleve skøn massage og perfekte bobler i vandet. Find derfor en kraftig blæser med en effekt på mellem 700 og 1000 watt, alt afhængigt af spaens størrelse. Blæseren bør samtidig have indbygget et varmelegeme på omkring 300 watt, så du får en varm luft blæst ud i udendørsspaen. Sørg endvidere for at købe en spa med en støjsvag luftblæser, så naturens stille fred kan bevares.

Spaens rørsystem er ligeledes værd at tænke på. Jo tykkere spaens rør er, jo lettere strømmer både luft og vand nemlig gennem hele systemet. Kig derfor på udendørsspa med tykke rør, gerne 50 mm i diameter, idet disse giver dig den mest optimale massage, og så er det samtidig lettere at styre vandets temperatur i spaen.

 

 

 

Skriv et svar