Sådan bygger du den bedste scene oplevelse

Har du fået ansvaret for scenebyggeriet til enten en mindre koncert eller opvisning af den ene eller anden slags, kan det være meget at skulle gabe over. Om du er helt ny til denne type opgave, eller har lidt erfaring fra tidligere, så er der her nogle tips og tricks til, hvordan du kan skabe en fantastisk oplevelse, for alle de involverede.

Temaet

Det absolut vigtigste, når man skal opsætte en event, uanset størrelse og budget, er at kende sin målgruppe. Her snakker vi altså om farvevalg og det udtryk som scenen skal give fra sig. Er der tale om en danseopvisning, fremført af børnehaven eller er det en rockkoncert, fremført af en gruppe klædt i sort?

Det er vigtigt at kunne adskille de mange grupper og temaer og tilpasse scenen til hver enkelt gruppe. Sørg derfor for at lave forarbejdet med, at sætte dig lidt ind i, hvem der skal performe og hvad de skal performe. Søg lidt på nettet omkring dem, hvis det er en semi kendt gruppe, og ellers så spørg de involverede direkte. Dem der performer vil også sætte pris på, at du tager dig tiden til at sikre den bedste oplevelse for alle.

Lyd

Hvad enten det er en danseopvisning, eller rockkoncert, er det vigtigt at lyden er sat korrekt op. Det handler ikke om at skaffe de største speakers, der spiller højest, men derimod at sætte dem korrekt op, så tilskuerne får mest ud af lyden. Der findes utallige guides på nettet i forhold til triangulering af lyd og afstande, så lav evt. en søgning på de speakers du vælger og placer dem, så tilskuerne ikke får høreskader, men stadig mærker energien.

Lys

Lyset til en scene er essentielt uanset, hvilken type show det er. Selvom der ikke er behov for et lysshow, eller anden vild belysning, er det vigtigt at der er belysning på dem der performer på scenen. Man skal sikre sig at ALLE tilskuere i lokalet, tydeligt kan se performeren – derfor benyttes specielle lamper i plast, som de f.eks. kan levere hos Letbæk Plast.

Selve scenen

Et af de vigtigste elementer til en scene er, sjovt nok, scenen i sig selv. Dette er den del af sceneopsætning, hvor ALT skal være i orden. Har man ikke styr på scenen, kan det i værste tilfælde ende med uheld og tilskadekomne performere.

Et scenepodie er en af de bedste løsninger til at klare scenen. Det består kort fortalt af en træplade på fire ben. pladen er sikret med en skridsikker overflade til både indendørs og udendørs brug. Det er langt de færreste institutioner og foreninger, der er i besiddelse af et scenepodie, så dit bedste bud her, vil nok være at leje et.

Der er mange forskellige steder du kan leje et scenepodie. Det er dog vigtigt at du lejer fra en certificeret virksomhed, da du kan komme ud i, at skulle have godkendelse af de lokale myndigheder til at færdiggøre dit set-up, hvis det er en større scene.

Her er en certificeret scene udlejer du kan benytte til udlejning af et scenepodie.

Få hjælp hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om din sceneopsætning, så vær ikke nervøs for, at kontakte forskellige firmaer. Selv hvis det bare er spørgsmål vedrørende sikkerhed eller lignende, vil mange firmaer, som regel gerne rådgive dig. Du kan også benytte et firma til at håndtere en af de mange opgaver, hvis du ikke selv kan klare den og budgettet er tilstrækkeligt.

Ellers er der ikke så meget mere at nævne – kom i gang og skab en fantastisk oplevelse for de involverede. Øvelse gør mester og jo mere erfaring du får skrabet til dig, jo bedre vil dine events blive. Held og lykke med dine kommende events – håber de bliver en kæmpe succes