Nyd en dag i velværets tegn

Det er vigtigt, at man af og til sørger for at geare helt ned og tage en dag, der byder på afslapning og selvforkælelse – specielt hvis man er ramt af PKU. Hvis man glemmer at fokusere på sig selv og sit velvære, kan man risikere at opleve et stort pres, som i værste tilfælde kan føre til stress og give andre følgesygdomme. Derfor er det yderst vigtigt, at du bare en gang imellem sørger for at sætte dig selv i centrum. Her i artiklen giver vi dig et par gode råd til, hvordan du skaber en hel dag, der står i velværets tegn, så du kan få lov til at slappe helt af og lade op til fremtidige opgaver.

Lav noget, du godt kan lide

Når du skal sætte dig selv i fokus en hel dag, er det vigtigt, at du foretager dig noget, som du godt kan lide og har lyst til at lave. Det nytter f.eks. ikke at sætte sig ned og læse en bog af pligt, hvis det er afslapning, der er målet. Du skal sætte dig ned og læse en bog, fordi det er det, som du har lyst til, og fordi du ved, at du nemt kan slappe af på den måde.

Det behøver ikke at være afslapning, der er målet, når du skal fokusere på dig selv. Hvis du er glad for motion, kan en løbetur eller lignende være bedre terapi for dig end en god bog. Lav nogle af de ting, som du normalt ikke har tid til i din hverdag, fordi huslige pligter, arbejde og familietid kommer i vejen. Udlev dine hobbyer, eller tag en hel dag på sofaen – det er dig, der bestemmer.

Spis lækker mad

De fleste mennesker er glade for lækker mad, og derfor er det også en vigtig del af det at forkæle sig selv. Bestil noget lækkert takeaway, som du har lyst til, eller tag en veninde eller din kæreste med ud at spise på en god restaurant.

Hvis du er glad for selv at lave mad, kan du også gå i køkkenet og lave noget lækkert. Du kan eventuelt gøre det til en date med din kæreste. På den måde kan I både hygge jer med at lave maden sammen i køkkenet og efterfølgende spise den i fællesskab.

Har du lyst til noget lækkert som kage eller andre former for snacks, er det også helt okay, at du forkæler dig selv med det i ny og næ.

Forkæl dig selv

Hvis du for alvor skal gøre noget godt for dit velvære, bør du holde en spadag derhjemme eller vælge at tage en tur i spa. Begge dele kan du vælge at gøre på egen hånd, eller du kan gøre det sammen med en, du holder af.

Vælger du at holde sådan en dag derhjemme, kan du købe sådan noget som en ansigtsmaske, fodcreme, negleolie og meget andet. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Du kan også overlade det til de professionelle og tage i spa København for at nyde en dag med velvære og afslapning.

Skriv et svar